Neskorá jeseň a zimná sezóna sú obdobia, počas ktorých sme vystavení viacerým ochoreniam, k najčastejším sa radí chrípka, prechladnutie a zvýšená teplota. A aj toto je jeden z dôvodov, prečo sa oplatí venovať pozornosť prirodzene zdravej životospráve a zdravšiemu životnému štýlu. Teda v prípade, ak sa následne nechcete spoliehať na farmaceutickú liečbu. Vsadiť na prirodzene zdravú životosprávu a posilnenie imunity bez liekov Júlia Čížováje pritom pomerne ľahké a hlavne účinné!

A niektoré všeobecné známe tipy a rady si poskytneme aj v tomto článku.

banány, ovocie

K najznámejším a zároveň efektívnym riešeniam sa radí vsadiť na zvýšený príjem vitamínov. Tie môžeme prijímať z ovocia, ale tiež z rôznych doplnkov stravy a liečiv, ktoré sa neviažu na lekársky predpis. Zdrojom vitamínov je ovocie, zelenina, konkrétnejšie aj bylinky ako ženšen a rakytník, ktoré sa v nemalej miere postarajú o našu lepšiu telesnú a psychickú kondíciu. Zvyšujú výkonnosť a spoľahlivo budujú imunitu. Počas zimného obdobia je dôležité vyhľadávať najmä vitamín D, vo všeobecnosti je pre imunitný systém a jeho odolnosť potrebný vitamín C.

  • Zdroje „céčka“ sú pomerne známe a ľahko dostupné, „déčko“ zasa doplníte napríklad konzumáciou rybieho tuku či prechádzkou počas slnečných dní (ktoré nie sú výnimkou ani cez zimu).

starší pár, prechádzka

A aj pri tejto téme sa dostávame k bodu, akým je dôležitosť pravidelného pohybu. Samozrejme každý z nás sa neradí k milovníkom profesionálneho či kolektívneho športu. Možno vás nebaví ani posilňovanie a návšteva „fitka“. Na pravidelnú prechádzku, beh alebo cyklistiku si však dokáže nájsť chuť väčšina z nás. S pohybom budujeme pevné telesné zdravie, ale pohybové aktivity rovnako zabíjajú stresové hormóny, čím sa budeme cítiť takisto v lepšej psychickej kondícii.

Dôležitý je aj psychický faktor a ten sa musí rovnako ako naše telo regenerovať potrebným odpočinkom. Určite to poznáte aj na vlastnej koži, ako vás dokáže kvalitný odpočinok opäť vrátiť do života a nabiť vás potrebnými životnými silami.